Gå til indhold

Alternativets Unge

I Alternativets Unge vil vi have en seriøs, bæredygtig omstilling og en ny politisk kultur. Vi tror på fællesskabets og den enkeltes entreprenante skaberkraft. Vi er et ungdomsparti, der har modet til at forestille os en radikal anderledes fremtid og arbejde os mod den.

Alternativets Unge er netop et alternativ. Et alternativ, der bygger på en vision om, at fremtiden skal formes af os, der skal leve i den. Vi drømmer om en verden, hvor der er plads til alle, og hvor vi løser de kriser, vi befinder os i - så klimakrisen rent faktisk bliver taget alvorligt. Vi drømmer om en verden med plads og tid til at være ung og hvor der er plads til udfoldelse, om det er på håndboldbanen eller teaterscenen. Vi drømmer om en verden, hvor alle behandles lige uanset om man er født i Køge eller Cairo, og hvor dit køn eller seksualitet ikke er en barriere for dine muligheder i samfundet. Vi drømmer om en verden hvor der er plads til dig!

Alternativets Unge besidder ikke et ensidigt, ideologisk grundsyn til at skabe denne verden. Vi tror ikke på, at en krise i 2020 skal løses med en ideologi fra 1800-tallet. Derfor baserer vi vores politik og tilgang dertil på dogmer og værdier.

I stedet for nationalregnskabets endimensionelle økonomiske bundlinje vil Alternativets Unge indføre et regnskab med tre bundlinjer - en grøn, en social og en økonomisk bundlinje. Det betyder også, at styringen af samfundet med et endimensionelt BNP-begreb erstattes af "De Tre Bundlinjer", der giver et langt mere helhedsorienteret billede af, om udviklingen er på rette vej. Det giver ingen mening at føre politik, som rykker på den grønne bundlinje, men hvor vi taber menneskene og virksomhederne i svinget.

Den grønne bundlinje skal måles på biodiversitet, drivhusgasser, kemisk belastning, Økologisk aftryk, affald som ressource og fossile subsidier.

Den sociale bundlinje skal måles på livstilfredshed, fællesskaber, demokrati og borgerrettigheder, fattigdom, helbred, ligeværd og mangfoldighed.

Den økonomiske bundlinje skal måles på meningsfuld beskæftigelse, lighed, forskning og udvikling, offentlige budgetter i langsigtet balance, finansiel stabilitet og erhvervskompetence.